top of page
185A0980 (1)
185A1100
185A1375
185A1641
Kopi af 185A1453
OverdragelsenAfMagt
185A1974

Høstspillet genopsættes i efteråret 2023

29. Sep - 1. Okt

I februar 2023 kørte “Høstspillet” af stablen og historien, fiktionen og rollerne kom til live. En simpel spejderhytte blev til Krystalpaladset og Sølvjagten fik sin ende med mord. Hoffene var samlet og menneskene blev vist frem og solgt til deres for-evigt-ejere. Perlekysten blev debateret, drama flød som vin i Rom, følelser blev til våben, perler til værktøj, og spillerne spillede røven ud af bukserne, så arrangørerne kun kunne stå måbende tilbage. Tak!

Efterfølgende bad vi, Bjørn og Mads, om feedback. Vi modtog fantastisk med ris og ros; guldkorn, kritik og kloge observationer, som fik det til at krible for at rette scenariet til – så det har vi valgt at gøre, men hvordan ved vi om det virker, medmindre vi afprøver det? 

Så derfor meddeler vi hermed, at vi genopsætter “Høstspillet” i efteråret 2023 med de nødvendige tilretninger! Vi glæder os rigtig meget til at invitere mennesker og feer til endnu et møde i Krystalpaladset.

Vi glæder os til at modtage din tilmelding!

Har du spillet den første opsætning af Høstspillet, må du gerne være med igen. Vi vil bare at du så spiller en anden type rolle. Altså spillede du fe til det første scenarie, kan du kun spille menneske nu.


Fe-stlige hilsner,
Bjørn og Mads

Høstspillet

Hvad var din sjæl værd? Hvad i alverden kunne betyde så meget for dig, at du tog valget og stolede på en fe? Alt der skulle til, var en fristelse og et håndslag, og efter mødet med en fe, fortryder ethvert menneske, også du, bittert og inderligt. Og hvad gør du så nu? Hvordan kan du redde dig selv fra feernes greb, og er der overhovedet mere af dig at redde?

Og hvad fik feen til at vælge mennesket? Hvad var så tillokkende ved det menneske, at man bare måtte eje det? Og hvordan i alverden endte sjælen som ejerløs og til auktion ved Høstspillet?

 

Høstspillet er et scenarie om feernes spil med menneskers sjæle. Om stolthed og skam, og om en grusom og barnlig leg for at sikre magt og velstand. Feerne ønsker at eje de værdifulde sjæle, og mennesker forsøger at skabe sig det ‘bedste’ liv i den verden de skal til. 

Ved Efterårssolhverv samles Sommerhoffets, Vinterhoffets og Det grå Hofs stærkeste og mest indflydelsesrige feer og alfer, for at bevidne overdragelsen af magt fra sommer til vinter - men vigtigst af alt, og vigtigst af alle, er Høsteren. The Reaper, Manden med leen, Sirenen, Færgemanden, Knokkeldronningen - frygtet fe har mange navne blandt menneskene, og med sig har Høsteren alle de høstede sjæle

Med Høsterens komme kan ballet begynde.

    Hvilket scenarie er Høstspillet?

Høstspillet bygger på en vision om at portrættere menneskenes magtesløse møde med de fæle feer. Menneskerollerne er derfor i centrum og der er bygget store dele af agency ind i menneske-rollerne, så man som menneske ikke oplever at skulle være slave i to dage - dog kommer du til som menneske-rolle, at opleve at blive objektiviseret og adlyde kommandoer.

Som fe kommer du til at tumle med oplevelsen af, at være et legesygt og til tider sadistisk væsen, der ikke har den store forståelse for respekt og grænser. Du kommer til at objektivisere og det er meningen du skal føle dig grim indvendig, imens du spiller fe.

 

Vi ønsker et scenarie fyldt med personlige historier i et overordnet narrativ, hvor alle passer ind, og alle kan påvirke historien. Der vil være hjertesorg og håb, intriger og drama, smålighed og selvopofrelse. Det bliver et scenarie hvor følelser og ambitioner kommer i centrum, og hvor forskellen mellem drømme og håb sættes over for kontrol og realisering.

Høstspillet skal være et scenarie, hvor det skal være fedt at tabe, og hvor sejrens sødme hurtigt skiftes ud med en bitter smag af nederlag. Det er et scenarie for spillere, der vil bygge en fed historie sammen, og derfor ikke et scenarie man bør tage til, hvis man vil vinde. Sagt på en anden måde: I kommer til at tabe alle sammen, men vejen derhen bliver fyldt med succeser og små og store triumfer.

 

Vi har en mekanik som gør at objektivisering ikke falder på det fysiske, og der vil ikke blive tolereret body-shaming til Høstspillet.

Er scenariet noget for mig?

Ja, hvis du ønsker:

 • Dybe relationer

 • Masser af karakterspil

 • Et scenarie designet mod at tabe på en flot måde

 • At spille med andre, og ikke mod andre

 • At udforske begreberne;

  • Kærlighed vs. tiltrækning

  • At leve vs. at overleve

  • Pligt vs. lyst

  • Venskab vs. ensomhed

Nej, hvis du:

 • Har svært ved ikke at få din vilje

 • Vil vinde scenariet

 • Vil slås i fysiske kampe

 • Vil have at loren skal være keltiske og irske fe-myter

 • Ikke kan/vil dele dit spil

 • Vil spille revolution og skift i magtbalancen.

 • Vil have en 360 grader illusion

bottom of page